Hasan Varol

08.10.2013 3754

Dürüst, kanaatkar ve örnek bir hayır sever olan Hasan Varol 1903 Malatya doğumludur. Küçük yaşta babasını kaybeden Hasan Varol Lise öğrenimine kadar başarılı bir okul hayatı geçirmiş, şartların olumsuzluğundan okulu bitiremeden 1921 yılında ticarete atılmıştır. Hayat görüşü onu ticaret hayatında da başarıya ulaştırmıştır. Örnek bir iş adamı olmuştur. Müşfik bir aile reisi olup bir kızı vardır. Bilginin tahsilin önemini gençliğinde kavramış fakat gerçekleştiremediği bir arzusunu 1957 yılında kendi adıyla anılan Hasan Varol İlkokulunu yaptırarak memleket çocuklarına sunmuştur. Bununla yetinmeyip, 1962 yılında aynı binanın üzerine ortaokul yaptırmış, daha sonra ayrı bir ilkokul yaptırarak, ilk ve ortaokulun müstakil binalarda eğitim yapmasını sağlamıştır. 1975 yılında vefat etmesine rağmen bu eserleri O´nun adını yaşatmaktadır.